به گزارش خبرگزاری مهر، 2 قسمت از مجموعه 5 قسمتی «ایرانِ فراسو» در خانه هنرمندان ایران نمایش داده می شود. انجمن تهیه کنندگان سینمای مستند در نمایش این هفته خود، روز سهشنبه 4 آذرماه ساعت 18، 2 قسمت از مجموعه 5 قسمتی «ایران فراسو» ساخته علیاکبر ولدبیگی را در تالار شهناز خانه هنرمندان ایران به نمایش میگذارد. این مجموعه در گروه تاریخ، فرهنگ و هنر شبکه یک سیما تولید شده و توسط سازمان یونسکو در سال 1390 در حافظه جهانی به ثبت رسیده است.
این نمایش فرصتی برای علاقه مندان به تاریخ و فرهنگ ایرانی ایجاد میکند تا به جستجوی نشانههای 5 هزار سال تمدن و فرهنگ ایران در فراسوی مرزها بنشینند و با گستره تاثیر فرهنگ و هنر ایرانزمین آشنا شوند. فیلمبرداری این مستند در کشورهای سوریه، ترکیه، ایران و ترکمنستان انجام شده است.
قسمتهایی که در خانه هنرمندان ایران به نمایش در میآیند درباره محوطههاي تاريخی «پالمير ياتذمور» در سوريه متعلق به قبل از ميلاد، «گوردخمه بازرگان پالميری» در جزيره خارک ايران، محوطه تاريخی «دورائوروپوس» متعلق به قبل از ميلاد در كشور سوريه و در حاشيه رود فرات و نيز محوطه تاريخی «نمرود داغ» متعلق به قبل از ميلاد در كشور تركيه خواهد بود.
موسیقی این اثر ارزشمند توسط آزاد حکیم رابط و بر اساس موسیقی کشورهای تصویربرداری شده، کار شده است.
علاقهمندان جهت حضور در این برنامه میتوانند سهشنبه 4 آذرماه ساعت 18 به تالار استاد شهناز خانه هنرمندان ایران به نشانی خیابان آیتالله طالقانی، خیابان موسوی شمالی، باغ هنر مراجعه کنند. ورود برای عموم آزاد و رایگان است.
هفته فیلم مقاومت در دانشگاه های استانبول ترکیه برگزار می شود
هفته فیلم مقاومت در قالب بخش چشم انداز سینمای مقاومت از امروز 3 آذرماه در دانشگاههای یلدیز تکنیک، استانبول، تکنیک استانبول، بغازایچی و مرمره شهر استانبول ترکیه آغاز می شود و تا روز جمعه 7 آذرماه ادامه دارد.
رضا رستگار مدیربخش چشمانداز جشنواره با اعلام این خبر گفت: فیلم های سینمایی «استرداد» به کارگردانی علی غفاری، «بیگانگان» به کارگردانی عباس رافعی، «تنهای تنهای تنها» به کارگردانی احسان عبدی پور و «فرزند چهارم» به کارگردانی وحید موساییان در طول روزهای برگزاری هفته فیلم مقاومت در دانشگاه های یلدیز تکنیک، استانبول، تکنیک استانبول، بغازایچی و مرمره اکران می شود.
رستگار توضیح داد: سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت به همت بنیاد فرهنگی روایت و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس برگزار میشود.
بخش چشم انداز سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت تاکنون در کشورهای فلسطین، روسیه و قزاقستان برگزار شده است.
اسامی داوران بخش «مسابقه بینالملل» جشنواره «سینماحقیقت» اعلام شد
اسامی داوران بخش مسابقه بینالملل هشتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» اعلام شد. 6 داور ایرانی و خارجی در 2 گروه «مستندهای بلند» و «مستندهای کوتاه و نیمه بلند» به شرح ذیل، آثار منتخب بینالمللی جشنواره «سینماحقیقت» را داوری می کنند.
مستندهای بلند:
کامران شیردل پژوهشگر و مستندساز پیشکسوت سینمای ایران، آلیسون لی دبیر ارشد کنگره جهانی فیلم مستند از استرالیا، پاول لوزینسکی مستندساز لهستانی و برنده جایزه ویژه هیات داوران هفتمین دوره جشنواره بینالمللی سینماحقیقت.
مستندهای کوتاه و نیمه بلند:
مهوش شیخالاسلامی مستندساز باسابقه سینمای ایران، جیونا نازارو نویسنده و منتقد سینما از ایتالیا، عضو هیات انتخاب جشنوارههای ویزیون دورئل، رم، تورین، لوکارنو و برنامهریز جشنواره پوپولی، یاقوت جوده سعید الدیب منتقد سینما و عضو فیپرشی از مصر.
اسامی فیلمهای بخش مسابقه بینالملل جشنواره «سینماحقیقت» به این شرح هستند:
مستندهای کوتاه «30-»: آخرین روزهای پیتر برگمان به کارگردانی سیاران کاسیدی از ایرلند، برنشنایر به کارگردانی دانیل اسدی فائزی از آلمان، پشت فرمان به کارگردانی الیسه لیکر از تاجیکستان، استونی، دودکش سفید به کارگردانی یانی پلتونن از فنلاند، دهان شیر باز میشود به کارگردانی لوسی واکر از آمریکا، رامکننده ماهی به کارگردانی روژه گومز و دنی رسینس از اسپانیا، زمستان به کارگردانی کریستینا پیچی از روسیه، سمت چپ صورت به کارگردانی مارسین بورتکیهویژ از لهستان، فیلم کوتاهی درباره زندگی به کارگردانی لیلا پاکالنینا از لتونی، گوران به کارگردانی روبرتو سانتهگویدا از صربستان، مینریتا به کارگردانی رائول دولافوئنتا از اسپانیا، نوما به کارگردانی کریستیانا پرشون از اتریش، همسایه به کارگردانی اسلاوا کایریلوف از روسیه.
مستندهای نیمه بلند «30 تا 60»: در تعقیب باد به کارگردانی فیلیپو تیکوزی از ایتالیا، رهبران به کارگردانی پاول فردک از لهستان، سالومه به کارگردانی یرسا روکا فانبرگ از ایسلند، قرار ملاقات به کارگردانی افسانه سالاری از فرانسه- ایران، کوچیسا به کارگردانی کرستن ژیار از بلژیک، گرافیتی- هنر بیان به کارگردانی سیسیل گامار از فرانسه، مسیر تاکسی به کارگردانی آلیسیا هاریسون از فرانسه، ورداد 12.528 به کارگردانی پائولا ساکهتا، پیو روبلس از برزیل، وعده یک کودک شاد به کارگردانی پیوتر موراوسکی، ریشارد کاژینسکی از لهستان.
مستندهای بلند «60+»: آریل به کارگردانی لورا باری از کانادا، حکایت آقای عشق به کارگردانی داگمار اسمرزووا از جمهوری چک ، دو مادربزرگ خشمگین به کارگردانی هاوارد بوستنس از نروژ، قطار مسکو به کارگردانی والنتینا پدیچینی از ایتالیا - انگلستان، گورستان ماشین به کارگردانی نادیژ تریبا از فرانسه، مردان و توپها به کارگردانی کریستوف کواچ از مجارستان، مرد یخی به کارگردانی کارولینا کامپولوپو از اروگوئه، مردی که فرشتهها را به پرواز درآورد به کارگردانی ویکتوریا ژیمانسکا از لهستان.
فیلمهای مستند ایرانی راه یافته به بخش مسابقه بینالملل جشنواره «سینماحقیقت» نیز به این شرح است:
آتلان به کارگردانی معین کریمالدینی ، پهلوان و خرقه به کارگردانی آرش لاهوتی ، من میخوام شاه بشم به کارگردانی مهدی گنجی در بخش مستندهای بلند؛ زمان به وقت موسیو ستبون به کارگردانی محمود کریمی، ننه حسن به کارگردانی محمدعلی و آرش طالبی، پارکینگ به کارگردانی عباس عمرانیبیدی و مالکیه به کارگردانی محمدباقر شاهین در بخش مستندهای کوتاه و نیمهبلند.
مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی، هشتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را همزمان با ولادت باسعادت حضرت امام موسی کاظمبه کارگردانی ع و طی روزهای ۹ تا ۱۶ آذرماه ۱۳۹۳، با شعار «حقیقت بهترین راهنماست» که از فرمایشات حضرت علیبه کارگردانی ع است، در سینما فلسطین و سینما سپیده شهر تهران برگزار خواهد کرد.
مراسم دیدار باعوامل فیلم «روایت ناپدید شدن مریم» برگزار می شود
مراسم دیدار با عوامل فیلم «روایت ناپدید شدن مریم» ساخته محمدرضا لطفی روز سه شنبه 3 آذرماه در موزه سینما برگزار می شود. این مراسم از ساعت 18:30 در موزه سینما برگزار خواهد شد.
«روایت ناپدید شدن مریم» جزو معدود آثار تولید شده در سینمای ایران در گونه وحشت محسوب میشود. در خلاصه داستانی که برای این فیلم منتشر شده، آمده است: مرتضی حسینی مستندساز در سال 1387 در پی حادثهای در جادهای دور افتاده به کما رفت و همسرش مریم شریفی ناپدید شد. او به همراه دوستش مجید شکری و یاسر جعفری در حال ساخت فیلمی مستند درباره نیروهای ماورایی بودند. به کما رفتن مرتضی سرآغازی است برای ...»
رضا بهبودی، افشین یداللهی، مجید شکری، یاسر جعفری، صدف بهشتی، افسانه ناصری، ملیسا ذاکری، آمنه سرابیان، مهدی حسینینیا، میثم شاهدی و فوژان قبادیان بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
نقد و بررسی 2 فیلم در فرهنگسرای رسانه
مستند «شرح حال» و فیلم «بازگشت» در نشست پاتوق مستند و فیلم و گپ پس از نمایش نقد و بررسی می شود.
مستند «شرح حال» از اولین ساخته های خسرو سینایی است که روز سه شنبه چهارم آذر ساعت 18 پس از نمایش با حضور کارگردان نقد و بررسی می شود. در این فیلم لوریس چکناواریان فلوت موسیقی آن را نواخته و ابراهیمی نژاد کار صدای فیلم را به سرانجام رسانده، ضمن اینکه خود سینایی تدوین فیلم را برعهده داشته است.
«بازگشت» کاری از آندری زویاگینتسف و فیلمی روسی است که در سال 2003 ساخته شد و توانست برنده جایزه اسکار و جایزه گلدن لاین در جشنواره فیلم ونیز شود. موضوع فیلم داستان دو پسر بچه است که پدر آنها پس از ۱۲سال باز میگردد و می خواهد آنها را برای سه روز به گردش ببرد.
ادای دین به شهدای هسته ای با فیلم «روباه»
معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی در روند بازدیدهای خود از پشت صحنه فیلم های سینمایی در دست تولید، از پشت صحنه فیلم «روباه» به کارگردانی بهروز افخمي بازدید و با عوامل این فیلم درباره روند تولید آن گفت و گو کرد.
محمد احساني در دیدار با افخمی کارگردان این اثر سینمایی گفت: مضامين پليسي و جاسوسي يكي از موضوعات جذاب براي مخاطبان سينماست كه متاسفانه سهم قابل قبولي در سبد توليدات سينمايي ندارد.
وی توضیح داد: اين گونه سينما معمولا قصه گو و قهرمان محور است كه بر جذابيت آن مي افزايد.
معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی با مغتنم شمردن حضور بهروز افخمي و گروه توليد این کارگردان سینما كه داراي سوابق خوب در ساخت آثار ارزشمند و پرمخاطب است اضافه كرد: نگاه اين فيلم هم در واقع نوعي اداي دين به دانشمندان جواني است كه عمر و جواني و جان شيرين خود را در راه پيشرفت علمي كشور فدا كرده اند و اميدوارم بقيه مراحل توليد هم با موفقيت طي شود و در جشنواره و همينطور جدول اكران سال آينده شاهد يك فيلم خوب و جذاب باشيم.
«روباه» به تهيهكنندگي محمد پيرهادي است و گروه بازیگران آن را حميد گودرزي ،بابك حميديان، آرش مجيدي و مرجان شيرمحمدي تشکیل می دهند.
«روباه» تريلر جاسوسي با محوريت ترور دانشمندان هستهاي است.